Perjantai 21. kesäkuuta Rokland - Svolvær

Pieni mökkimme antoi hyvät unet meille kaikille ja yöllä saimmekin kuunnella sateen ropinaa vasten kattoa. Kun heräsimme, satoi edelleen ja säätiedotusta katsoessa kävi selväksi, että myös tänään tullaan kastumaan. Tämän päivän määränpäänä oli reissumme pääkohde eli Lofootit. Olimme edellisenä päivänä tilannneet lauttaliput välille Bodges-Lødingen. Hinta kahdelta moottoripyörältä ja neljältä henkilöltä oli n. 700 kruunua.

Lähdimme ajelemaan sadekelissä siis kohti lauttaa. Koko matkan ajan oli todella huikaisevia maisemia, kun ajoimme keskellä lumihuippuja. Jälleen jäi valitettavasti kuvat ottamatta kolean ja märän sään takia. Lisäksi meillä ei ollut ihan hirveästi ylimääräistä aikaa, kun lautta oli lähdössä klo 13.15. 

Tienpätkällä, jota edellisenä ja tänä päivänä ajelimme, oli yllättäen aika karmiva historia. Tien nimi on Blood Road. Tie on rakennettu toisen maailmansodan aikana jugoslavialaisten, venäläisten ja puolalaisten vankien toimesta. Olosuhteet näillä vangeilla työssään ovat olleet erittäin epäinhimilliset ja vankeja menehtyi valtavasti rakennus-urakan aikana rangaistuksiin, teloituksiin ja nälkään. Tässä Wikipedian tietoa aiheesta: https://en.wikipedia.org/wiki/Blood_Road.

Olimme satamassa puolisen tuntia ennen lautan lähtöä. Lautta, jolla matkustimme, vaikutti todella uudelta. Se oli erittäin siisti ja matkanteko oli tasaista ja miellyttävää. Matka-aika oli tunti ja sinä aikana kerkesimme hyvin juoda lämmintä juotavaa ja syödä hodarit. 

Lautan jälkeen matka jatkui ja lopulta pääsimme myös Lofoottien saariryhmän saarille. Keli oli edelleen pilvinen ja vettäkin sateli hieman. Saimme kuitenkin käsityksen saariryhmän kauneudesta. Majapaikkamme sijaitsi tällä kertaa Lofoottien pääkaupungiksikin kutsutussa Svolværissa paikassa nimeltään Sinoya Rorbuer. Mukava majapaikkamme oli kahden makuuhuoneen huoneisto lähellä merta. Parvekkeelta oli hienot näkymät kallioseinämiin sekä kalankuivatustelineisiin.






Suomalaista juhannusta vietimme syöden lohta (todella halpaa täällä) ja uunijuureksia salaatin kera. Tietysti joimme myös yöttömän yön kunniaksi muutaman juhlajuoman.




Päivän reitti:


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lauantai 22.6. Svolvær-Ure

Torstai 20. kesäkuuta Storuman- Rokland