Maanantai 24.6.2019 Svolvær - Kiiruna

Viimeinen aamu Svolværissa alkoi melko harmaassa säässä. Kamat kuitenkin kasaan ja matkaan kohti Ruotsia. Keli oli koko matkan kylmä. Ajoittain lämmintä oli ainoastaan kahdeksan astetta. 

Ennen Ruotsin rajaa Norjan terävät lumihuiput jäivät taakse ja maiseman huiput muuttuivat pyöreimmiksi. Melko pian Ruotsin puolelle saavuttuamme tulimme Abiskon kansallispuiston alueelle. Alue meni kauniin Torniojärven sivua pitkin ja maisemat olivat näkemisen arvoiset. Toisella puolella meni myös malmirata, josta malmia viedään Norjan Narvikiin eteenpäin kuljetettavaksi junilla.





Kiirunaan saavuttaessa ensimmäisenä näkyivät suuret rautamalmikaivokset. Kaivoksen vuoksi Kiirunan keskustaa ollaankin siirtämässä vähitellen kolme kilometriä kaivoksista itään päin. Keskustan siirtäminen on koettu edullisemmaksi kuin kaivoksen sulkeminen. 

Ehkä keskustan siirtämisen vuoksi Kiirunan vanha keskusta oli hyvin hiljainen ja ruokapaikkaakin oli hankala löytää. Pienellä googlaamisella löysimme kuitenkin pienen thai-ravintolan, Arctic thai & grillin, joka näyttikin olevan erittäin suosittu. Hyvät ruoat syötiin ja maha täynnä majapaikkaamme Ripan Campiin.



Päivän reitti:


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lauantai 22.6. Svolvær-Ure

Torstai 20. kesäkuuta Storuman- Rokland

Perjantai 21. kesäkuuta Rokland - Svolvær