Lauantai 22.6. Svolvær-Ure

Svolværista lähdimme aamulla liikkeelle kerrankin kuivassa säässä. Lämpötila huiteli kymmenen kieppeillä, mutta vettä ei satanut, joka oli kerrassaan mukavaa. Vaatetta piti silti laittaa reilusti alle. 

Tämän päivän ajatuksena oli, että ajamme Lofoottien kärkeen. Matkalla saimme ihailla kivoja maisemia, kun vettäkään ei satanut. Ensimmäinen pysähdyspaikkamme oli Hauklandin ranta, jossa on isot hiekkarannat ja turkoosi meri. Ja näinhän se oli. Jotkut rohkeat siellä olivat uimassa. Meille riitti rannan ihailu ajokamppeissa. Kiva paikka varmasti oleskella, jos lämpötila olisi kymmenen astetta korkeampi.





Lofoottien kärjessä on paikkakunta nimeltä Å. Sinne ajelimme seuraavaksi. Å on kalastajakylä ja se kyllä myös näkyi. Kuivattuja kaloja ja erityisesti kalanpäitä oli siellä täällä. Matkalle sattui useampi tunneli ja myös pari avotunnelia. Å:ssa pidimme pienen ruokatauon. Olimme ottaneet mukaan matkalle trangian ja nyt pääsimme kokkailemaan sillä ulkoilmassa.





Kun mahat oli saatu täyteen, jaksoimme hyvin ajella vielä viimeisen pätkän majapaikkaamme Ureen. Kyseessä on pieni kalastajakylä, johon oli rakennettu uusia, hienoja huoneistoja vuokrattavaksi. Löytyvät nimellä Ure rorbuutleie





Huoneiston vieressä oli kallionrinnettä ja iltakävelynä päätimmekin tehdä pienen vaelluksen. Rinne olikin vähän haastava, mutta ylös päästiin ensimmäiselle kukkulalle. Maisemat olivat erityisen hienot ylhäältä käsin. Alastulo oli ylösmenoakin haastavampaa, mutta siitäkin selvittiin.




Päivän reitti:


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Torstai 20. kesäkuuta Storuman- Rokland

Perjantai 21. kesäkuuta Rokland - Svolvær